topBubblor
 

Behandling av tørr hud og eksem

Tørr hud

Tørr hud trenger fuktighet og fett. En mykgjørende krem kan virke lindrende mot kløe og irritert hud, samtidig som den hjelper til med å gjenopprette hudens naturlige beskyttelse. Det er viktig å smøre seg daglig og særlig etter å ha badet og dusjet eller en annen situasjon der huden har kommet i kontakt med vann, såpe, oppvaskmiddel eller noe annet som tørker ut huden. 

Ved tørr hud får man ofte råd om ikke å dusje og bade mer enn nødvendig fordi det ”sliter” på huden. Én gang daglig rekker når det gjelder dusjing, og bad av lang varighet bør man helst unngå helt hvis man vil slippe unna plagene. 

Ønsker man likevel å bade, kan man tilsette badevannet olje for at huden ikke skal tørke ut.  På samme måte kan man bruke olje til å smøre seg inn med i dusjen. Bade- og dusjoljer, milde dusjkremer og rensekremer fås på apoteket.

 

Topp-tre-tips
1. Smør deg ofte med en mykgjørende krem som gjenoppretter hudens naturlige beskyttelse
2. Bruk dusj- eller badeolje, mild såpe eller vaskekrem i stedet for vanlig såpe
3. Dusj i stedet for å bade 


Les mer om tørr hud

Eksem

Når eksemet har blomstret opp, er det fremfor alt behandling med kortisonkrem som demper betennelsen og minsker kløen. Hydrokortisonkrem fås kjøpt reseptfritt på apoteket, mens de sterkere kortisonkremene krever resept.

Eksem kommer ofte i perioder. Ved å holde huden myk og smidig mellom utbruddene (oppblomstringene) kan eksemet forebygges. Det skyldes at tørr hud lettere blir angrepet av fremmede stoffer som kan trenge inn og utløse betennelse i huden. Derfor er det viktig at de som har tendens til å få eksem, regelmessig smører seg inn med en mykgjørende krem for å holde huden myk og gjenfuktet.

 

Topp-tre-tips
1. Bruk mykgjørende krem regelmessig for å holde huden myk
2. Hydrokortisonkrem demper betennelsen og lindrer kløen
3. Unngå unødig kontakt med stoffer som fremkaller eksemet, som for eksempel vaskemidler og vann 


Les mer om eksembottenBubblor
 
 
©2009. Dette er en informasjonsside for allmennheten utviklet av ACO Hud Nordic AB.
Denne siden ble sist oppdatert 18. februar 2009