topBubblor
 

Slik behandler dere

Mamma barn


Med riktig behandling kan kløen og eksemet dempes, og tilværelsen blir enklere og mer behaglig både for barnet og for resten av familien.

Hydrokortisonkrem

Behandling av atopiske eksem hos barn skjer stor sett ved hjelp av hydrokortisonkrem og mykgjørende krem. Hvis eksemet allerede har blomstret opp, kan en hydrokortisonkrem dempe betennelsen og minske kløen. Områdene som er rammet, smøres både morgen og kveld. Hydrokortisonkrem fås kjøpt på apoteket uten resept, men de sterkere hydrokortisonkremene krever resept. Man skal ikke behandle barn under 2 år med hydrokortisonkrem uten anbefaling av lege.

Les mer om hydrokortisonkrem under Produkter.

Mykgjørende krem

Barn Har du tørr hud og eksem, bør du smøre deg ofte med mykgjørende krem.
Det kan minske kløen samtidig som kremen myker opp huden og reduserer risikoen for sprekker og nytt eksem. 

Studier har vist at regelmessig behandling mellom utbruddene (oppflammingene) med mykgjørende kremer kan hindre at eksemet bryter ut. Det skyldes av risikoen for eksem øker når huden er tørr og hudens naturlige beskyttelse er svekket. 

Hvis barnet har en tendens til å få eksem, er det derfor viktig at det regelmessig smøres med mykgjørende krem for å holde huden myk.

Les mer om mykgjørende krem under Produkter.

Når bør man oppsøke lege?

Hvis barnet er under to år og rammes av eksem, bør det undersøkes på helsestasjon eller av lege. Er barnet eldre og eksemet, kløen eller utslettet kommer tilbake eller ikke blir bedre til tross for behandlingen, kan det være påkrevet med antibiotika, en allergitest eller en grundig behandlingsplan. Dette gjøres i samarbeid med en barne- eller hudlege eller spesialsykepleier. Kontakt nærmeste barnelege eller helsestasjon for ytterligere informasjon.

Hvor mye bør jeg smøre?

Hand Ved svært tørr hud og eksem er det viktig å smøre grundig for å oppnå riktig virkning. I prinsippet er det ikke mulig å bruke for mye mykgjørende krem, derimot skjer det ofte at man bruker for lite. 

Tabellen nedenfor viser anbefalt kremforbruk i gram ved behandling to ganger daglig per uke.

En 4-åring trenger 60 g krem pr uke, dersom hele kroppen skal smøres 2 ganger daglig. Det tilsvarer ca en håndfull krem hver gang man smører.


ALDER HELE KROPPEN BOLEN ARMAR OG BEN
6 måneder  35 15 20
- 4 år  60 20 35
- 8 år  90 35 50
- 12  år 120 45 65 

 

bottenBubblor
 
 
©2009. Dette er en informasjonsside for allmennheten utviklet av ACO Hud Nordic AB.
Denne siden ble sist oppdatert 10. mars 2009